Morgoth-palvelin poistetaan käytöstä vuoden 2014 aikana.

Tuug:lla on kaksi palvelinta: Ungoliant ja Morgoth. Näistä jälkimmäinen on edelleen Turun yliopiston tiloissa. Syyskokouksessa 2013 päätettiin, että on aika poistaa Morgoth käytöstä.

Miksi?

Tuug ei ole enää muutamaan vuoteen ollut opiskelijajärjestö, sillä sen jäsenistä alle 50% on yliopistojen oppilaina. Sitä mukaa kun käyttäjät ovat kertoneet lopettaneensa opiskelut, heiltä on myös poistettu oikeus käyttää Morgoth:a.

Morgoth on ollut muutaman ainejärjestön www-sivujen tallennuspaikka. Näistä on kuitenkin enää vain yksi jäljellä. Laitteisto alkaa olla hyvin vanhaa ja näin ollen on järkevää poistua yliopiston huomasta ja keskittyä vain ulkopuolisen palvelimen ylläpitämiseen.

Mitä tämä tarkoittaa käyttäjille?

Kaikki käyttäjät voivat jatkaa Tuug:n palveluiden käyttöä Ungoliant:in kautta.

Jäljellä oleville yhteisöjäsenille kerrotaan, että he voivat joko siirtyä Ungoliant:n käyttäjiksi (joka on yliopiston ulkopuolella) tai etsiä jokin muun vaihtoehtoisen palveluntarjoajan.

Käyttäjät, joilla Tuug:n sähköposti on ohjattu Morgoth:iin, joutuvat siirtämään tiedostonsa ja sähköpostinsa Ungoliat:iin. Ohjeen postin ohjaamisesta Ungoliant:iin löydät vanhasta tiedotteesta. Ulkopuoliset eivät huomaa muutosta, koska käyttäjän sähköpostiosoite ei muutu.

Käyttäjät, jotka ovat jo siirtyneet Unogliant:n käyttöön, tilanteessa ei ole mitään muutosta nykyiseen.

Koska Morgoth poistuu?

Palvelin poistetaan kevään 2014 aikana tai heti kesän alussa. Morgoth:n palveluita saatetaan rajoittaa kevään aikana siirron vaudittamiseksi.