HUOM!

Tämä palvelin tulee korvaamaan morgoth.tuug.fi:n Tuug:n oletuspalvelimena. Tämä tarkoittaa että mm. http://www.tuug.fi/~tunnus/ -kansiot tulevat aikanaan tästä palvelimesta.

Testailkaa ja kertokaa mitä ohjelmistoja tarvitaan. Ungoliant:iin ei ole asennettu läheskään sitä määrää ohjelmia, mitä morgoth:ssa on. Uusi palvelin on samalla mahdollisuus poistaa ohjelmistot, joita ei enää käytetä. Ilmoittakaa puutteista esim. root:lle sähköpostissa.

DONE

Weppipalvelu toimii. Myös kotikansiot (WWW) molemmilla puolilla. (esim. https://ungoliant.tuug.fi/~tpeland/test.php )

Postipalvelu toimii (postfix, dovecot). Postin lukuohjelmat squirrelmail, mutt ja pine toimii. Pine:n kohdalla parannusehdotuksia toivotaan käyttäjiltä.

Keskitettyä roskapostin suodatusta tehdään kaikille, jotka eivät erikseen halua sitä pois päältä. Ilmoittakaa postmaster:lle jos haluatte suodatuksen pois itseltänne joistain osoitteista.

Tuug.fi ja tuug.org domainien postit ja postituslista on siirretty tähän palvelimeen 5.7. Kestää pari päivää, että nimipalvelun muutos astuu voimaan kaikkialla. Kaikki @tuug.fi posti siis kiertää tämän palvelimen kautta. Tosin jos viesti lähtee morgoth:sta toiselle käyttäjälle tuug.fi-osoitteeseen, niin se osaa toimittaa morgothiin päätyvän viestin suoraan sisäisesti. Postituslistat on tosin pakko kierrättää ungoliant:n kautta.

TODO

Pitää rakentaa jokin käyttöliittymä, jolla käyttävät voivat muuttaa ldap:sta mailRoutingAddress-kentän sisällön. Se määrää tuug.fi-postin kohteen.

Pitää tarkistaa mitkä virtuaali-domainit pitää siirtää tähän palvelimeen (www- ja sähköpostipalvelut).

Snapshot:t eivät toimineet todellisessa käytössä kernelin 2.6.22 versiossa. Pitää valita jokin muu varmistusmenetelmä.